Balon Balığı için 5 Milyon TL destekleme ödemesi yapılacak.
Balon balığı desteklemesi kapsamında balon balığı avlayan balıkçılara her yıl 5 milyon lira değerinde ödeme yapılacağını belirten Bakan Pakdemirli, “Bu kapsamda en büyük ve en tehlikeli tür olan benekli balon balığının adedine 5 lira ödenecek. Bunun için en fazla 500 bin adet’e kadar olmak üzere 2,5 milyon liralık ödeme; kalan 7 tür için de tanesi 50 kuruştan 5 milyon adet’e kadar olmak üzere 2,5 milyon liralık ödeme planlandı. Toplamda 5,5 milyon balon balığı için 5 milyon lira ödeme yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Desteklemenin 2021, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacağını söyleyen Pakdemirli, ‘3 yılda 16,5 milyon balon balığı kaynaklarımızdan bertaraf edilecek’ dedi.
Bakanlik ile ilgili tüm haberleri ve son dakika gelişmelerini paylaştığımız facebook grubumuza dahil olmak için tıklayın.